Řemeslný chleba je základem gastronomie i běžného každodenního života. Naši pekaři denně vstávají, když zbytek z nás má doslova ještě půlnoc, abychom měli ráno na snídani ještě teplý chleba a čerstvé pečivo. Při výrobě všech chlebů využívají kvas – koexistenci mléčných bakterií a kvasinek, jež našim chlebům dodává jedinečnou chuť a vám pomáhá s jejich trávením. Hlavní ingrediencí každého chleba je ale samozřejmě mouka. Při jejím výběru jsme kladli důraz hlavně na zpracování a původ – fandíme lokálním producentům, a proto obě naše mouky pochází z blízkého okolí Liberce. Tento chleba pečeme z BIO žitné mouky z Mlýnu Dubecko. Nejdůležitějším výrobním nástrojem jsou ruce našich pekařů – ne nadarmo se říká, že každý chleba nese otisk svého pekaře. Je více hydratovaný, tím pádem vám čerstvý vydrží klidně 4 dny, ale musíte o něj pečovat. Zabalte ho doma do utěrky nebo jiné prodyšné látky a schovejte do chlebníku.
Ke snídani si ho můžete užít se svou oblíbenou pomazánkou a zeleninou. Večer si ho můžete vychutnat s paštikou nebo slaninou od pana Nového.